web analytics

Du leser

– den ligger bare der, Sukkertoppen, ren og uskyldshvit – det har den alltid gjort. I Efesos bodde det en gang en ung mann ved navn Herostratos. Denne krabaten tente på Artemis-tempelet i år 356 f.Kr. – hva gjør man vel ikke for å oppnå berømmelse? Herostratos fikk ingen glede av sin berømmelse, han ble dømt til døden … Likevel husker vi ham enda i vår tid gjennom uttrykket «herostratisk berømt», et uttrykk som ofte blir feil brukt; det har nemlig ingenting positivt ved seg – det er ene og alene en negativ og vond berømmelse. Vi må ikke miste Sukkertoppen! Den har sin lokale berømmelse og vi har alltid brukt den til gode utflukter og trivelige turer – selv om den utfordrer oss, både med bratte lier og steinete stier. Berømt og herostratisk berømt … bare VI kan fjerne det herostratiske fra Sukkertoppen, og vi skal heller ikke dømme den til noe som helst: Den vil nemlig overleve oss alle sammen! (Klikk på bildene for større utgaver – Photo©Torbjørn Johnsen)

Sukkertoppen

Sukkertoppen

Selve rasområdet

Selve rasområdet

De berørte husene

De berørte husene

Med Sukkertoppen i bakgrunnen

Med Sukkertoppen i bakgrunnen

Raserte spisshus

Raserte spisshus

Et vondt syn

Et vondt syn

Legg igjen en kommentar

Copyright © 2012 - Svein Nordahl
Design - Nybrott Consulting